Festivalul Internațional de Ceramică Contemporană

Festivalul Internațional de Ceramică Contemporană

informaţii pentru vizitatori

Caolin #4 | 2017 (19-21 mai, Cluj-Napoca, România) este cea de-a patra ediție a Festivalului de Ceramică Contemporană ~ CAOLIN și prima ediție internațională.
Ediția din acest an va avea loc la Muzeul Entografic al Transilvaniei (Palatul Reduta), de pe strada Memorandumului 21, orașul Cluj-Napoca, România.

În cadrul celei de-a patra ediții a festivalului, vă propunem vizitarea târgului internațional de ceramică contemporană, unde vor expune un număr de aproximativ douăzeci de artiști–ceramiști români și străini, care vor prezenta o selecție variată de lucrări din ceramică pe care le veți putea și achiziționa. În cadrul evenimentului organizat de noi, vă invităm să descoperiți începând de la ceramică decorativă, ceramică utilitară, accesorii – bijuterie contemporană, până la ceramică artistică.
De asemenea, ținând cont că ne dorim în special o educare a publicului tânăr, am considerat oportună organizarea unor serii de workshopuri gratuite de inițiere în tainele artelor vizuale, ținute de către artiști vizuali. Atelierele sunt dedicate deopotrivă copiilor cât și adulților.

Ziua de 20 mai coincide cu Noaptea Muzeelor, un eveniment de succes european desfăsurat la nivel internațional în care mii de muzee și instituții culturale din 30 de tări europene își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte, Festivalul Caolin putând fi vizitat până la ora 1.

“Caolin este festivalul anual care aduce în prim plan măiestria şi avangarda artei ceramice. Evenimentul are un caracter profund interactiv şi îşi propune să popularizeze tehnicile ceramice printr-o serie de întâlniri şi cursuri practice deschise publicului.”
Letiţia Câmpan, doctor în culturi ale comunicării.

Asociaţia Caolin este o organizaţie non-profit fondată în 2014 cu scopul de a promova arta ceramicii şi de a oferi publicului larg oportunitatea de a interacţiona cu acest mediu. Suntem de părere că practicile artistice abandonate în favoarea metodelor industriale sunt un important bagaj de cunoştiinţe care trebuie promovate. Prin formă, textură, senzaţie şi atingere, creatorul unui obiect împarte o legătură fizică şi emoţională cu cel care îl utilizează.
Ceramica este mediul care poartă cel mai fidel cunoştinţele creatorului, emanându-i prezenţa, pasiunea şi devotamentul.

În speranța că am reușit să vă captăm măcar puțin atenția, vă așteptăm cu drag, la toate evenimentele următoare organizate de noi.

Motto: “Modeleaza-ți universul din Caolin.”
echipa Caolin

orar târg:

  • 19 mai 2017 (între orele 19:00-21:00) ~ Vernisajul oficial – CAOLIN 2017 (accesul fiind posibil doar pe bază de invitație).
  • 20 mai 2017 (între orele 13:00-01:00) ~ Prima zi de târg, având program prelungit datorită suprapunerii cu evenimentul european Noaptea Muzeelor.
  • 21 mai 2017 (între orele 12:00-18:00) ~ A doua și ultima zi de târg.

Programul workshopurilor, numele artiștilor care le vor susține și numerele de telefon la care doritorii se vor putea înscrie, vor fi anunțate pe site și pe pagina de Facebook pe data de 5 mai 2017