Caolin #5 | 2018 (23-25 noiembrie, Cluj-Napoca, România) este cea de-a cincea ediție a Festivalului de Ceramică Contemporană ~ CAOLIN.
Ediția din acest an va avea loc la Bastionul Croitorilor, de pe strada Baba Novac 2, orașul Cluj-Napoca, România.

În cadrul celei de-a cincea ediții a festivalului, vă propunem vizitarea târgului internațional de ceramică contemporană, unde vor expune un număr de aproximativ douăzeci de artiști–ceramiști, care vor prezenta o selecție variată de lucrări din ceramică pe care le veți putea și achiziționa. În cadrul evenimentului organizat de noi, vă invităm să descoperiți începând de la ceramică decorativă, ceramică utilitară, accesorii – bijuterie contemporană, până la ceramică artistică.
De asemenea, ținând cont că ne dorim în special o educare a publicului tânăr dar nu numai, am considerat oportună organizarea unor serii de workshopuri de inițiere în tainele artelor vizuale, ținute de către artiști vizuali. Atelierele sunt dedicate deopotrivă copiilor cât și adulților, iar ele vor fi organizate la cafeneaua culturală Espresso Studio, spațiu atașat Festivalului Caolin, de pe strada Baba Novac 27, orașul Cluj-Napoca, România.

“Caolin este festivalul anual care aduce în prim plan măiestria şi avangarda artei ceramice. Evenimentul are un caracter profund interactiv şi îşi propune să popularizeze tehnicile ceramice printr-o serie de întâlniri şi cursuri practice deschise publicului.”
Letiţia Câmpan, doctor în culturi ale comunicării.

Asociaţia Caolin este o organizaţie non-profit fondată în 2014 cu scopul de a promova arta ceramicii şi de a oferi publicului larg oportunitatea de a interacţiona cu acest mediu.

„Suntem de părere că practicile artistice abandonate în favoarea metodelor industriale sunt un important bagaj de cunoștințe care trebuie promovate. Prin formă, textură, senzație și atingere, creatorul unui obiect împarte o legătură fizică și emoțională cu cel care se folosește de obiect. Ceramica este mediul care poartă cel mai fidel cunoștințele creatorului, îi cară prezența, pasiunea și devotamentul.”, afirmă Ioan Sumedre jr., artist vizual, membru fondator și președinte al Asociației Caolin.

În speranța că am reușit să vă captăm măcar puțin atenția, vă așteptăm cu drag, la toate evenimentele următoare organizate de noi.

Motto: “Modeleaza-ți universul din Caolin.”
echipa Caolin

orar târg:

  • 23 noiembrie 2018 (între orele 10:00-19:30) ~ Prima zi a evenimentului.
  • 23 noiembrie 2018 (între orele 18:00-19:30) ~ Vernisajul oficial – CAOLIN 2018 (accesul fiind liber).
  • 24 noiembrie 2018 (între orele 10:00-19:30) ~ A doua zi a evenimentului.
  • 25 noiembrie 2018 (între orele 10:00-17:00) ~ A treia și ultima zi a evenimentului.