Festivalul Internațional de Ceramică Contemporană

Festivalul Internațional de Ceramică Contemporană

A patra ediție a Festivalului Internațional de Ceramică Contemporană ~ CAOLIN 2017 se desfăşoară în perioada 19 mai – 4 iunie în câteva spații de referință pentru viața culturală clujeană şi reuneşte artişti de talie internațională, artizani olari, designeri de produs şi specialişti în tehnicile ceramice.

CAOLIN 2017, eveniment organizat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României, e structurat pe două niveluri: unul expozițional (târg, expoziții personale sau colective de ceramică contemporană) şi altul interactiv (demonstrații de creație tradițională cu roata olarului – Parcul Etnografic „Romulus Vuia”/ Tăietura Turcului, f.n., Cluj-Napoca; de reconstrucție a vaselor ceramice – Muzeul de Istorie a Transilvaniei/ Str. Constantin Daicoviciu, nr. 2; ateliere de modelaj şi pictură pe obiect ceramic – Muzeul Etnografic al Transilvaniei/ Str. Memorandumului, nr. 21, Cluj-Napoca; proiecție de film documentar despre ceramică – Wine Notes/ Calea Moților, nr. 13).

* ZIUA DE SÂMBĂTĂ, 20 mai 2017, a doua zi a festivalului, coincide cu Noaptea Muzeelor, prilej prin care unele locuri care găzduiesc evenimentele CAOLIN vor avea program prelungit de vizitare până la ora 01:00. Acestea sunt Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul de Artă şi Institutul Francez.

** Pentru programul complet, vă invităm să accesați comunicatul de presă din secțiunea [media].

Caolin este cel mai aparte

Caolin este cel mai aparte festival din Romania. Oameni frumosi, obiecte superbe si o atmosfera infloritoare. Am facut parte cu mare drag ca si expozant la toate editiile pana acuma! Sper sa ne vedem si in 2017!

Anca Sanpetrean

Un eveniment mai mult decat

Un eveniment mai mult decat necesar.

In contextul actual, nevoia de frumos este mai mult decat acuta insa, nu e singura care primeaza. In orice societate civilizata contactul artistului cu publicul trebuie sa fie unul firesc si plin de sens. Cred ca acest targ va reusi in timp sa formeze publicul si sa-l tina treaz. Multumesc organizatorilor pentru initiativa si efortul de-a ne pune impreuna, artisti si public. Mult succes!

Ileana

Super tare, multa lume,..cunoscuta.

Super tare, multa lume,..cunoscuta. Yume, foarte buna cafeaua! Am primit o ceasca din portelan, pentru tuica. 🙂

Robert